اولین عامل موثر در تهیه ترشی ، سرکه ی خوب است که باید خالص و بدون آب باشد .

 بهترین سرکه ، سرکه انگور است . 

در صورتی که از خوبی و خالص بودن سرکه اطمینان نداشته باشید ، بهتر است سرکه را قبل از تهیه ترشی چند جوش بدهید . 

علت کپک زدن ترشی خالص نبودن سرکه یا نمدار بودن اجزای ترشی است . 

سبزی ها و موادی که در تهیه ترشی به کار میروند ، باید کاملا خشک و بدون لک باشند .

 انواع میوه هایی که در ترشی به کار می رود بهتر است که در سرکه پخته شود .


طرز تهیه سرکه انگور 

انگور رسیده و سالم را شسته و بگذارید آب آن برود . 

سپس آن را در ظرف مناسبی که در محکمی دارد ریخته و کمی سرکه به آن اضافه نمایید و در آن را محکم بسته و حداقل 40 روز لازم است تا رسیده و به عمل آید .

 سپس در آن را باز کرده و صاف نموده و مصرف کنید .


طرز تهیه سرکه گلابی 

ابتدا گلابی رسیده را شسته و بعد با مقداری آب آن را در ظرف مناسب ریخته و محکم در ان را ببندید و در افتاب بگذارید.
بعد از 40 روز آن را صاف کرده و چند دقیقه بجوشانید تا ترشی کپک نزند . 

( با انواع میوه ها می توان به روش بالا سرکه تهیه کرد . )