اولین عامل موثر در تهیه ترشی ، سرکه ی خوب است که باید خالص و بدون آب باشد .
بهترین سرکه ، سرکه انگور است .
در صورتی که از خوبی و خالص بودن سرکه اطمینان نداشته باشید ، بهتر است سرکه را قبل از تهیه ترشی چند جوش بدهید .
علت کپک زدن ترشی خالص نبودن سرکه یا نمدار بودن اجزای ترشی است .
سبزی ها و موادی که در تهیه ترشی به کار میروند ، باید کاملا خشک و بدون لک باشند .
انواع میوه هایی که در ترشی به کار می رود بهتر است که در سرکه پخته شود .
طرز تهیه سرکه انگور
انگور رسیده و سالم را شسته و بگذارید آب آن برود .
سپس آن را در ظرف مناسبی که در محکمی دارد ریخته و کمی سرکه به آن اضافه نمایید و در آن را محکم بسته و حداقل 40 روز لازم است تا رسیده و به عمل آید .
سپس در آن را باز کرده و صاف نموده و مصرف کنید .
طرز تهیه سرکه گلابی
ابتدا گلابی رسیده را شسته و بعد با مقداری آب آن را در ظرف مناسب ریخته و محکم در ان را ببندید و در افتاب بگذارید.
بعد از 40 روز آن را صاف کرده و چند دقیقه بجوشانید تا ترشی کپک نزند .
( با انواع میوه ها می توان به روش بالا سرکه تهیه کرد . )