1 : میوه هایی که برای تهیه ی مربا استفاده میکنید باید سالم و کاملا بدون لک باشند .


2 : شربت مربا باید کاملا قوام بیاید یعنی اگر شربت سرد را در قاشق بریزیم به حالت کش از قاشق ریخته شود .


3 : به شربت میوه های شیرین کمی ترشی اضافه کرد . 


4 : مربا را در ظرف در باز طبخ نموده تا رنگ آن کدر نشود .


5 : اگر از اسانس استفاده میکنید در آخر اضافه کنید .


6 : اگر مربا شکرک زد به علت زیاد جوشیدن شربت و یا کمی ترشی آن است که در این صورت کمی آب جوش به مربا اضافه کرده دو سه جوش بدهید و کمی آبلیمو اضافه کنید .


7 : اگر مربا کپک زد به این علت است که شربت آن اندازه ی کافی غلیظ نبوده که در این صورت مقداری شکر مقداری شکر به مربا اضافه کرده و چند جوش بدهید .


8 : بلافاصله پس از پخته شدن مربا آن را در شیشه اصلی نریزید  یک روز صبر کنید اگر شربت آن رقیق بود دوباره چند جوش بدهید تا کاملا قوام بیاید و کپک نزند .


9 : مرباها را در ظرف لعابی جوش بدهید .


10 : بعضی از میوه ها مانند سیب ، به و گلابی که بعد از پوست کندن رنگشان تغییر میکند را باید در یک ظرف پر از آب و کمی آبلیمو قرار دهید .


11 : هنگامی که شکر را جوشاندید چرک آن را به وسیله ی سفیده ی تخم مرغ گرفته و آن را صاف کنید .


12 : اگر میخواهید مربای شما تغییر رنگ داده و متمایل به گلبهی شود هنگام پختن در آن را ببندید 


13 : برای خوش رنگ شدن مربای به ، سیب ، گلابی و به لیمو آن را در ظرف مسی سفید شده بپزید .